Регионални перформанс „Разнолики градови – срећније друштво“

Регионална акција за уметност, културу и унапређење здравља уз подршку Централне европске иницијативе, Мисије ОЕБС-а у Србији и Министарства културе и информисања Републике Србије, организовала је у суботу у Еколошком центру „Радуловачки“ перформанс и конференцију „Разнолики градови – срећније друштво“.

Регионални перформанс и конференција представили су завршну активност пројекта “Diversity is Super-City” који обухвата осмодневни резиденцијални боравак 18 младих уметника из Албаније, Мађарске, Босне и Херцеговине, Македоније, Србије, Румуније, Бугарске, Италије и Хрватске у инспиративном Еколошком центру Радуловачки.

14424678_1340437602656549_2711094942084576126_o

Догађај је укључио и спојио представнике различитих сегмената друштва, владиних и европских институција, експерте, културни, бизнис и цивилни сектор. Овај пројекат представља наставак истраживања о важности инклузије националних мањина у друштвени. културни и економски живот Србије и региона.

Конференција која је одржана након перформанса на којој су говорници и учесници били из Србије и региона имала је за тему укључивање и побољшање положаја припадника националних мањина у друштву, на крају је прерасла у интерактивни дијалог и размену мишљења и искустава у пракси учесника истог.

Пројекат “Diversity is Super-City” је подржан од стране Централне европске иницијативе, Мисија ОЕБС-а у Србији и Министарства културе и информисања Републике Србије.