Разрешен директор ЈКП „Белило“

На данас одржаној Скупштини општине Сремски Карловци усвојен је предлог Надзорног одбора ЈКП „Белило“ да се  дужности разреши досадашњи директор тог јавног предузећа Ђорђе Хорват, а за вршиоца дужности је изабран Горан Лукић.

Разлози за овакав став Надзорног одбора су следећи:

  • Куповина службеног аутомобила у периоду када је требало вршити уштеде у предузећу;
  • Коришћење службеног аутомобила у приватне сврхе;
  • Не предузимање адекватних мера за вршење наплате услуга закупа гробних места, неподношење одговарајућих решења, као и непостојање базе података о обвезницима плаћања наведених услуга;
  • Обрачун плата запослених по правилнику чија се законитост не може испитати, не примењивање важећег Посебног колективног уговора за јавна предузећа у комуналној делатности на територији Републике Србије који се непосредно примењује.

На скупштини су поред ове одлуке, донета и одлука о оснивању Савета за безбедност на чијем ће челу бити др Богдан Живановић, као и Савета за младе чији ће председник бити Немања Лукић.

На почетку седнице заменик председника Скуштине Александар Цвјетковић обавестио је све присутне да је напустио Демократску странку Србије и да је приступио Општинском одбору Српске напредне странке у Сремским Карловцима.