Прва годишња конференција локалних скупштина

Скупштина АП Војводине и Град Нови Сад у сарадњи са пројектом “Јачање надзорне улоге и јавности у раду Народне скупштине – друга фаза“, који финансира Швајцарска агенција за развој и сарадњу, а спроводи Програм Уједињених нација за развој, организовали су Прву годишњу конференцију локалних скупштина која се одржава 18. и 19. октобра у Новом Саду.

Учесници Скупштине су оквиру својих активности, данас посетили Сремске Карловце где их је дочекао и обратио им се председник општине Ненад Миленковић:

“Драги гости. Драго ми је што сте у оквиру својих дводневних активности и обавеза нашли сходно да посетите Сремске Карловце. Желим да се захвалим Скупштини АПВ и граду Новом Саду на доприносу унапређења рада локалних и градских Скупштина а у циљу што ефикаснијег и транспарентнијег деловања. Тема која се односи на е управу и дигитализацију је обавезујућа у сваком смислу јер директно доприноси ефикасности система локалне управе и што бржој испоруци информација крајњим корисницима, а то су наши грађани. Општина Сремски Карловци је ове године увела систем електронског општинског Већа – “е Веће” и настојаћемо да у наредном периоду на том пољу унапредимо и рад локалне Скупштине. Што се тиче дигитализације, у наредним данима покренућемо дигитализацију зграде “Магистрата/општине као и преосталих објеката који су у надлежности и под ингеренцијом локалне самоуправе.

Желим Вам свима пуно успеха у раду Конференције и локалних управа Ваших општина и градова, као и да проведете пријатне тренутке у Сремским Карловцима”.

Такође је истакао битну  улогу АПВ и Града Новог Сада у развоју Сремских Карловаца. Укратко их  је упознао  са историјом  града.  Измeђу осталог нагласио је важност Сремских Карловаца у пројекту „Нови Сад – Европска престоница културе 2021“.