„Пролећни фестивал вина” у Сремским Карловцима за првомајске празнике

Извор: Дневник (З. Милосављевић / Фотографија: Ђорђе Радивојевић

„Пролећни фестивал вина” назив је манифестације која ће бити одржана у центру Сремских Карловаца 29. и 30. априла и 1. маја. Као што само име догађаја каже, посвећен је вину, али обиловаће и другим садржајима.

„Намера нам је била да, осим Карловачке бербе грожђа, која се одржава у јесен, и у пролеће организујемо фестивал чија централна тема је вино, један од брендова Сремских Карловаца”,  каже вршилац дужности директора Туристичке организације општине Сремски Карловци (ТООСК) Дејан Манојловић. “Током три дана Карловчани и туристи имаће прилику да дегустирају и купе вина локалних произвођача, али и да уживају у богатом музичком програму. По Манојловићевим речима, у суботу, 29. априла, од 21 сат, предвиђено је да у центру Карловаца наступи група „Галија”. Сутрадан, 30. априла, у исто време, запеваће група „Легенде”, а пре популарног ансамбла, око 19.30 часова публици ће се представити певач Душан Кострешевић. На сам празник рада, 1. маја, од 20 сати наступиће тамбураши.

У послеподневним сатима те нове тродневне пролећне манифестације децу ће у центру забављати аниматори, а малишани ће имати прилику и да се провозају коњским кочијама.

Током фестивала предвиђено је да буде одржан и турнир у кошарци за децу од десет година, у Дворској башти.

Штандови с винима биће на платоу испред Саборне цркве, док ће остали излагачи производа домаће радиности, сувенира, меда и пчелињих производа бити на Тргу патријарха Бранковића. Новина је да ће љубитељи божанског пића моћи да купе винске чаше и ваучере за дегустацију, што је пракса на свим манифестацијама тог типа у земљама у окружењу и шире.

Винари и остали излагачи могу се пријавити за учешће и додатне информације добити у ТООСКУ-у или на број 021/883-855, као и на имејл адресу info@karlovci.org.rs  Очекује се да ће за „Пролећни фестивал вина” туристи из Београда доћи музејским возом „Романтика”, којем ће то бити први долазак ове године у Сремске Карловце.