Пројекат „ Предузетничко оснаживање младих – услови и елементи успешног и одговорног пословања“ – ПОЗИВ

 

Канцеларија за младе Сремски Карловци Вас позива на следеће обуке:

1. Омладинско предузетништво;

2. Развој идеја и пословних шанси;

3. Подршка развоју и финансирање предузетничког подухвата.

Обуке се реализују као пројектне активности пројекта:“Омладинско оснаживање младих – услови и елементи успешног и одговорног пословања“, спроводи општина Сремски Карловци, финансира Министарство омладине и спорта.

Расписан је позив за све  младе потенцијалне предузетнике који желе да оснују старт-уп бизнисе да се пријаве за похађање једнодневних обука предузетништва у Сремским Карловцима. Место одржавања је у Омладинском клубу Сремски Карловци који се налази у згради Магистрата, Трг Бранка Радичевића 1. Детаљна агенда се налази у прилогу.

Пројектом је планирано укључивање свих група младих који би били укључени како у обуке за стицање предузетничких вештина тако би им се и обезбедила менторска подршка ако би се одлучили за покретање сопственог посла.

Пријаве се примају до 19.06.2017. године до 24:00. Пријава се шаље на емаил: mladiskarlovci@gmail.com.

Потребно је послати на горе наведени е-маил, име и презиме и годину рођења.

Сви потенцијални учесници ће бити обавештени о свим даљим информацијама везано за обуке и даљу реализацију пројекта.

 


 

Пројекат „ Предузетничко оснаживање младих – услови и елементи успешног и одговорног пословања“, спроводи Општина Сремски Карловци, финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.

Обуке за младе у оквиру Пројекта: Предузетничко оснаживање младих – услови и елементи успешног и одговорног пословања“ одржаће се у периоду од 20. – 29. јуна 2017. године у Сремским Карловцима, у просторијама Омладинског клуба, Трг Бранка Радичевића 1 и састојаће се из серије од три једнодневне обуке. У периоду између једнодневних обука, предавачи ће уједно бити и ментори учесницима како би им помогли да на што бољи начин развију своје стартап иницијативе. Циљ обуке је да промовише омладинско и социјално предузетништво и да олакша младима приступ тржишту рада тако што ће им пружити неопходна знања, инспирисати их и мотивисати да сопствене идеје реализују кроз предузетниче иницијативе.

Серија обука има за циљ да полазницима омогући да:

  • упознају практичне и теоријске основе предузетништва;
  • развију своје предузетничке способности;
  • провере оправданост и рентабилност своје пословне идеје;
  • припреме бизнис план за покретање стартапа;
  • идентификују приступ изворима финансирања;
  • промовишу своје стартапове.

Након завршеног тренинга, учесници који буду прошли све обуке предузетништва добиће сертификате.

Ко може да се пријави?

Обука је део пројекта “ Предузетничко оснаживање младих – услови и елементи успешног и одговорног пословања” коју спроводи канцеларија за младе општине Сремски Карловци у сарадњи са партнерским организацијама.  Услови за полазнике обука су:

  • имају од 15 до 30 година;
  • заинтересовани су да унапреде своја знање и развију способност за покретање и одржавање сопственог бизниса;

Како се пријавити?

Пријаву за обуку треба послати на mladiskarlovci@gmail.com  најкасније до 19.06.2017 године  до 24:00 часa.

 

 

Програм обука за јун 2017. године

Назив обуке: Омладинско предузетништвоВреме: 20. јун  2017. године са почетком у 12 часоваМесто: Омладински клуб Сремски Карловци, Магистрат, Трг Бранка Радичевића 1Опис обуке: Омладинско предузетништво представља откривање пословне шансе уз  коришћење могућности за стварање профита, како би се омогућила одрживост организације. Током обука упознаћемо вас са разним успешним примерима друштвеног и омладинског предузетништва и водити вас кроз процес оснивања предузећа/удружења/задруге и др. чији ја мисија и циљ решавање друштвених проблема уз остваривање профита.
Назив обуке:

Развој идеја и пословних шанси

Време: 22. јун  2017. године са почетком у 12 часоваМесто: Омладински клуб Сремски Карловци, Магистрат, Трг Бранка Радичевића 1Опис обуке: Препознавање сопствених потенцијала, особина, жеља и склоности у складу са којима ће се стећи детаљнији увид у жељена занимања. Препознавање „личног Зашто“ које нам даје енергију, које нас инспирише и покреће. Истраживање професионалне вредности и интересовања која су потребна за одабир „одговарајуће“ делатности.  У овом тренингу бавићемо се професионалном оријентацијом и практиковањем метода “доживотног учења”.
Назив обуке:

Подршка развоју и финансирање предузетничког подухвата

Време: 29. јун  2017. године са почетком у 12 часоваМесто: Омладински клуб Сремски Карловци, Магистрат, Трг Бранка Радичевића 1Опис обуке: учесници треба да сазнају које институције, коморе, организације се баве подршком и развојем предузетништва, удружења грађана, задруга, неформалних удружења и сл. Чиме се бави Развојна агенција Србије? Пословни инкубатори и њихов значај за развој предузетништва. Финансијска подршка развоју предузетништва, као и ко су пословни анђели? Привлачење и анимирање донатора (“Fundraising”): корпоративниx партнера путем друштвено одговорног пословања; Локална заједница путем привлачења донација (пракса финансирања пројеката или предузетничких подухвата за прикупљање новчаних прилога од великог броја људи- заједнице, појединачних донатора, привреде и др); Тржиште путем продаје производа и услуга као и алтернативни извори финансирања.