Проглашени најбољи спортисти Карловаца за 2019. годину

Најбољим спортистима Сремских Карловаца у 2019. години у избору Спортског савеза општине, синоћ су у свечаној сали Магистрата додељена признања. Ове године је Спортски савез одлучио да награди девет  најбољих у осам категорија. 

Као најперспективнија екипа у прошлој години признање је добила генерација играча ФК “Стражилово”, рођена 2010. године, која је, како је речено,  тренутно лидер у лиги и једна од водећих екипа у зимској лиги Новог Сада.  Две девојчице понеле су титуле будућих нада. То су  кошаркашица Лана Зељковић И Ана Шимуновић која се бави  атлетиком и оријентирингом, у којем је је освојила за сада више медаља.

Каратисткиња „КК „Импулса“ Теодора Јовановић проглашена је за најбољу младу спортисткињу, док је то звање у мушкој категорији понео члан Одбојкашког клуба „Стражилово“ Стефан Билић. По оцени Спортског савеза, одбојкаш  Коста Тошић најбољи је спортиста Карловаца у 2019. години, а клуб из којег долази ОК „Стражилово“ најбољи је клуб.

 За најбољег тренера проглашен је тренер КК „Импулс“ Владимир Станић , док је признање за животно дело отишло у руке Момиру Петровићу Пижону, који је спортску каријеру у Карловцима почео да гради у ФК „Стражилово“, у којем је био најпре играч, затим тренер и сада је ветеран.

Пре доделе награда лауреате и публику која је до последњег места,као и увек на овима скуповима,  испунила свечану салу Магистрата, поздравио је председник општине Ненад Миленковић који је честитао добитницима и пожело још више спортских успеха. Миленковић је подсетио на то шта је последњих   година учињено када је у питању унапређење услова за развој спорта у Карловцима и додао да ма колика била улагања у спорт, она никад нису довољна. Поменуо је плејаду успешних спортиста Карловаца почев од легендарног Срђана Илића, Душана Тојагића, браће Бранислава и Небојшу Ђурића до младе Александре Петровић и захвалио се родитељима који подржавају своју децу у настојању да се баве спортом.

Управни одбор Спортског савеза, овог пута, како је навео у свом писму председник тог тела Анђелко Поповић , који због породичних обавеза није могао да присуствује овом најзначајнијем спортском догађају у Карловцима, је одлучио да стави акценат на младе спортске снаге који се боре за наше клубове и у име њих представљају и  Карловце. Истакао је да и даље може да каже да су Карловци  иако мала средина-велика по резултатима, те да клубови имају боље услове за спровођење тренажног и такмичарског циклуса, резултати би били и далеко бољи.

“Основни задатак Спортског савеза  јесте да се бори и покушава да створи што квалитетније услове за бављење спортом сваког становника општине, али је то  много отежано јер апсолутно немамо ингеренције ни на једном спортском објекту, који су и овако дефицитарни. Покушаја има и даље ће се радити на томе али за неко квалитетније решење потребни су нам партнери, јер су нам маневри сведени на минимум. Ово наравно не значи да општина није препознала наше активности, али заједничким снагама би у наредном периоду требало да активирамо идеје о којима смо разговарали како би се стварали бољи услови. Општина је препознала наш рад лане и као производ тога повећала буџет за спорт у 2020. години , који ће достићи рекордни износ”, навео је Поповић у свом писму.

текст: Зорица Милосављевић  // фото: Ђорђе Радивојевић