Проф. др Драган Данкуц испунио обећање

Проф. др Драган Данкуц проглашен је почасним грађанином Сремских Карловаца за изузетан допринос на пољу медицине, а посебно у области оториноларингологије, као и за ширење угледа Сремских Карловаца на недавно одржаној Свечаној скупштини поводом дана Сремских Карловаца, а том приликом је у јавном обраћању, поред тога што се захвалио на добијеном признању обећао како ће у најскорије време почети хонорарно да ради у Дому здравља у Карловцима, како би на тај начин помогао Карловчанима којима ма је потребан ОРЛ преглед.

Такође је рекао да се нада да ће ова његова иницијатива бити прихваћена и од стране других доктора специјалиста који су родом из Сремских Карловаца а тренутно раде у Клиничком центру Нови Сад или у Институтима у Сремској Каменици да се поведу његовим примером и нађу се грађанима Карловаца на услузи.

Доктор Данкуц је своје обећање испунио, он је јуче у Дому здравља у Сремским Карловцима почео са волонтерским радом, и ту ће бити на услузи грађанима сваке среде од 17 до 19 часова. Први пацијент кога је прегледао био је отац Јован Петковић ректор Карловачке богословије.

Ево шта о свему каже доктор Данкуц.

– 16. септембра 2017. године на Свечаној скуштини града сам добио признање „Почасни грађанин Сремских Карловцаца“, за мене је то изузетна част а исто тако и обавеза као лекара и професора медицинског факултета Универзитета у Новом Саду. На тој Свечаној скупштини сам одлучио да хонорарно радим у амбуланти Дома здравља у Сремским Карловцима, у месту где сам одрастао и за које ме вежу најлепше успомене, како бих допринео здравственом просвећивању становништа Сремских Карловаца.

Моја специјалност је оториноларингологија и желео сам да са своје стране вршим прегледе како мале деце тако и одраслих, исто тако ученика Карловачке гимназије и богословије, свештенства и свих оних који имају потребе да буду прегледани од стране једног лекара за болести уха грла и носа, одлучио сам да то буде средом од 17 до 19 часова, а са директором Дома здравља у Новом Саду доцентом Веселином Бојатом сам потписао уговор о волонтерском раду који ми омогућава да несметано радим и да просвећујем и лечим грађане Сремских Карловаца.