Привремена измена траса линија 3, 3а, 6, 9, 9а, 60, 61, 62, 64 и 69

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве одређује се привремена измена траса аутобуских линија број 3, 3а, 6, 9, 9а, 60, 61, 62, 64 и 69 због одржавања концерта класичне музике „КОРЗО“ и привремене забране саобраћаја на делу Булевара Михајла Пупина се помера на минут после поноћи, у ноћи између 12. и 13. септембра, обавештавају из Јавног градског саобраћајног предузећа „Нови Сад“. У складу са тим померају се и измене траса линија 3, 3а, 6, 9, 9а, 60, 61, 62, 64 и 69 и то од 00:01 часова 13.септембра па све до 20:00 часова 15. септембра 2019. године, наводи се у саопштењу.

Аутобуси на наведеним линијама мењају трасу кретања на следећи начин:

ЛИНИЈА БРОЈ 3

Смер са Детелинаре: Од раскрснице Јеврејске и Успенске улице аутобуси скрећу десно у Јеврејску улицу, затим лево на Булевар ослобођења, лево у Улицу Максима Горког, лево на Кеј жртава рације, лево на Трг незнаног јунака до Варадинског моста и даље настављају редовном трасом кретања (преко Варадинског моста).

Смер из Петроварадина: Аутобуси са Варадинског моста скрећу десно на Трг незнаног јунака, десно на Београдски кеј, право Кејом жртава рације, затим десно у Улицу Максима Горког, десно на Булевар ослобођења, десно у Јеврејску улицу, лево у Успенску улицу и даље настављају редовном трасом кретања.

ЛИНИЈА БРОЈ 3а

Смер са Ж.станице: Од раскрснице Булевара ослобођења и Јеврејске улице аутобуси саобраћају право Булеваром ослобођења, скрећу лево у Улицу Максима Горког, затим лево на Кеј жртава рације, лево на Трг незнаног јунака до Варадинског моста и даље настављају редовном трасом кретања (преко Варадинског моста).

Смер из Петроварадина: Аутобуси са Варадинског моста скрећу десно на Трг незнаног јунака, десно на Београдски кеј, саобраћају право Кејом жртава рације, затим десно улазе у Улицу Максима Горког, десно на Булевар ослобођења до раскрснице са Јеврејском улицом и даље настављају редовном трасом кретања.

ЛИНИЈА БРОЈ 6

Смер са Адица: Од раскрснице Футошке улице и Булевара ослобођења аутобуси саобраћају десно на Булевар ослобођења, лево у Улицу Максима Горког, лево на Кеј жртава рације до Београдског кеја и даље настављају редовном трасом кретања.

Смер са Подбаре: Аутобуси са Београдског кеја саобраћају право Кејом жртава рације, затим скрећу десно у Улицу Максима Горког, десно на Булевар ослобођења, лево у Футошку улицу и даље настављају редовном трасом кретања.

ЛИНИЈЕ БРОЈ 9 и 9А

Смер из Петроварадина: Аутобуси са Варадинског моста скрећу десно на Трг незнаног јунака, десно на Београдски кеј, саобраћају право Кејом жртава рације, затим десно Булеваром цара Лазара до раскрснице са Стражиловском улицом и даље настављају редовном трасом кретања.

Смер са Новог насеља: Од раскрснице Булевара цара Лазара и Стражиловске улице аутобуси саобраћају право Булеваром цара Лазара, лево на Кеј жртава рације, лево на Трг незнаног јунака до Булевара Михајла Пупина и даље настављају редовном трасом кретања (преко Варадинског моста).

ЛИНИЈЕ БРОЈ 60, 61, 62, 64 и 69

Смер из Новог Сада: Од раскрснице Булевара ослобођења и Јеврејске улице аутобуси саобраћају право Булеваром ослобођења, скрећу лево у Улицу Максима Горког, лево на Кеј жртава рације, лево на Трг незнаног јунака до Варадинског моста и даље настављају редовном трасом кретања (преко Варадинског моста).

Смер из места: Аутобуси са Варадинског моста скрећу десно на Трг незнаног јунака, десно на Београдски кеј, саобраћају право Кејом жртава рације, затим десно улазе у Улицу Максима Горког, скрећу десно на Булевар ослобођења до раскрснице са Јеврејском улицом и даље настављају редовном трасом кретања.

Аутобуси на измењеном делу трасе линија број 3, 3а, 6, 60, 61, 62, 64 и 69 користе постојећа стајалишта других линија.

Аутобуси на линијама број 9 и 9а поред постојећих стајалишта других линија користе привремена стајалишта на Булевару цара Лазара (испред Технолошког факултета) и привремено стајалиште на Кеју жртава рација-Максима Горког (у смеру ка Варадинском мосту).