Председник Покрајинске владе Игор Мировић разговарао са епископом сремским Василијем

Председник Покрајинске владе Игор Мировић разговарао је јуче са епископом сремским Српске православне цркве Василијем који га је упознао са плановима на обнови зграде Стефанеума у Сремским Карловцима, где је планирано основање Музеја Карловачке митрополије. Такође, на састанку је било речи о уређењу Светосавског дома, где ће убудуће бити смештена грађа из Архиву САНУ, као и Центар за дигитализацију свих војвођанских архива.

У разговору је истакнуто да је реч о реализацији веома захтевних пројеката, те да је неопходно да се за оба пројекта припреми пројектно-техничка документација.
Током разговора Мировића и епископа Василија истакнута је потреба да се формира тим стручњака Епархије сремске, Покрајинског завода за заштиту споменика културе и Српске академије наука и уметности, који ће радити на стварању услова за почетак реализације овог значајног подухвата у очувању културне и историјске баштине српског народа.

На састанку било речи и о подршци Покрајине у обнови звоника на Саборној цркви светог оца Николаја у Шиду, из 1880. године.