Позив грађанима за учешће у анкетирању за пројекат Културних станица

Током месеца јануара, Фондација „Нови Сад 2021’’ спроводи анкетирање грађана у деловима града где је планирана изградња Културних станица: Ново насеље, Слана бара/Клиса, Алмашки крај на Подбари и Сремски Карловци у Зони 021. Ради прикупљања предлога за креирање садржаја у будућим културним станицама, 27. и 28. јануара биће организовани и разговори са грађанима, те Фондација позива све који су заинтересовани да дођу и изнесу своје предлоге и сугестије.

У оквиру припрема за 2021. годину, када ће Нови Сад бити Европска престоница културе, Фондација „Нови Сад 2021’’ реализује низ пројектних активности ради подизања капацитета културне инфраструктуре отварањем нових простора за културну и уметничку продукцију. Основни циљ успостављања Културних станица јесте децентрализације културе, развој публике, повећање доступности културних садржаја и унапређење квалитета друштвеног и културног живота у различитим деловима града: на Новом Насељу, Клиси/Сланој Бари и Алмашком крају на Подбари, као и у Сремски Карловцима у Зони 021, која чини проширени део пројекта ЕПК ван Новог Сада.

Током месеца јануара Фондација „Нови Сад 2021’’ спроводи анкетирање грађана у ова четири дела града, а 27. и 28. јануара (у периоду од 12 до 14 часова) биће организовани и разговори са грађанима ради прикупљања предлога за креирање садржаја у будућим културним станицама. Како су културне станице првенствено намењене грађанима, њихово активно учешће у развоју ових простора је од изузетног значаја. Истраживањем ће бити обухваћено испитивање културних потреба и навика грађана, њихових интересовања и жељених садржаја, као и други фактори који могу да утичу на доступност културе у најширем смислу, али и потенцијала локалних заједница.

Фондација позива грађане да се у наредним данима одазову анкетарима, као и да 27. и 28. јануара потраже штандове Фондације на којима ће моћи да се информишу и да дају своје предлоге и сугестије.