Потпредседник Ђоковић у посети Сремским Карловцима

Председник Општине Сремски Карловци Ненад Миленковић састао се јуче са потпредседником Покрајинске владе и покрајинским секретаром за привреду и туризам Иваном Ђоковићем, са којим је разговарао о стратешким правцима и могућностима пружања подршке Сремским Карловцима, превасходно у области туризма, а потом и осталих привредних грана.

– Ја пре свега желим да изразим своје задовљство што се Сремски Карловци после више од деценије налазе у епицентру интресовања Владе Аутономне Покрајине Војводине и Владе Републике Србије из апсолутно више разлога, јер када имамо једну амбијенталну средину која носи са собом културно историјско наслеђе значајно не само за наш национални корпус него и за овај део Европе апсолутно је неопходно наставити са ревитализацијом и обновом Сремских Карловаца у свом пуном обиму. Секретар Ђоковић и ја смо данас разговарали о дефинисању одређених пројеката који би могли да се реализују у наредном периоду а то је бициклистичка стаза на потезу Сремски Карловци – Нови Сад, туристички пристан у Сремским Карловцима и оживљавање излетишта Стражилово. – рекао је Миленковић.

15319196_10154877306923534_6090612812560704296_n

– Од стране Републике и Покрајине препознат је туристички потенцијал Сремских Карловаца који је недовољно искоришћен, а који би требало унапредити на одржив начин, тачније изнаћи моделе за инвестирање у културно-историјска обележја и туризам. Стратегија развоја туризма Републике Србије која је усвојена протекле седмице на Влади, препознала је Сремске Карловце као једно од приоритетних подручја“, рекао је Ђоковић.

Он је додао да је неопходно унапредити и учинити видљивом постојећу туристичку понуду једног од стратешких туристичких локалитета у АП Војводини, те да су приоритети за наредну годину пројектовање бициклистичке стазе до Новог Сада, довршавање пројекта наутичког пристана на Дунаву, пројектовање и изградња коридора до Стражилова и попуњавање туристичке инфраструктуре на Стражилову. С обзиром да постоји одлична инфраструктурна веза са Новим Садом, требало би је употпунити бициклистичким и пешачким коридорима, што ће омогућити долазак нових конзумената туристичких услуга у Карловце.

Приликом посете, потпредседник Ђоковић је обишао Епархију сремску и просторије винарије ,,Дулка“ у Сремским Карловцима.