Покрајина регресира превоз студената

Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност је у овој години, за регресирање превоза студената у међуградском, односно, међумесном саобраћају на територији АП Војводине, обезбедио 20 милиона динара. Право на ова средства оствариле су на основу јавног конкурса 33 локалне самоуправе. Њиховим представницима је данас, тим поводом, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић уручио уговоре и решења о додели новчаних средстава.

У Сремским Карловцима живи 112 студената који студирају ван места становања. Наставу, у највећем броју похађају на факултетима у Новом Саду.

Како би се помогло породицама са студентима у току њиховог образовања и олакшала материјална ситуација,  Општина обезбеђује део  средства за регресирање трошкова међуградског и међумесног превоза студената, а у складу са Одлуком о регресирању трошкова превоза студената и ученика средњих школа са територије Општине Сремски Карловци                                                   

Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност ће финансирати, односно суфинансирати превоз студената. Општини Сремски Карловци су додељена средства, на основу јавног конкурса, у износу од 290.048,00 динара за регресирање превоза студената у 2017. години.