Почели међународни волонтерски кампови

Међународни волонтерски кампови “Сачувајмо рит” и “Арборетум”, које организује Покрет горана Војводине, почели су у недељу, 16. јула. Циљ кампова је унапређење заштићених природних добара у Сремским Карловцима.

Волонтери на кампу “Сачувајмо рит” ће радити на унапређењу екотуризама Сремских Карловаца уређивањем локалитета ‘’Карловачки дунавац’’ унутар специјалног природног резервата ‘’Ковиљско-петроварадински рит’’.
Камп “Арборетум” за циљ има унапређење стања у коме се налази споменик природе ‘’Дворска башта’ те промовисање истог као простора на коме грађани и туристи могу квалитетно да проведу своје време у природном окружењу.
Два кампа ће окупити 27 волонтера из иностранства (Русија, Чешка, Турска, Финска, Шпанија, Тајван, Белгија, Португал) и Србије.

Покрет горана Војводине организује кампове у сарадњи са Младим истраживачима Србије. Кампове су подржали финансијски Министарство омладине и спорта, кроз програм ‘Млади су закон’, Општина Сремски Карловци, ЈП „Војводинашуме“ и Патријаршија српске православне цркве.

Кампови су почели у недељу и трају до краја јула.