Пакетићи пажње и љубави

У организацији Општинске организације Црвеног крста, јуче су корисницима Дневног боравка за младе са сметњама у развоју у Сремским Карловцима уручени новогодишњи поклони у склопу традиционалне акције „Један пакетић – пуно љубави“.

Како је истакла секретарка карловачког Црвеног крста Драгана Кљајић, сваке године та организација пред новогодишње празнике обрадује поклонима децу корисника услуга Народне кухиње, као и Дневног боравка. Ове године обезбеђен је 51 пакетић, шест за младе који време проводе у Дневном боравку, а остатак за децу од три до десет година, чији родитељи су на списку корисника Народне кухиње.

– У припреми пакетића учествовали су ученици ОШ „23. октобар“ тако што су донели дарове за своје суграђане, Никола Ђермановић и карловчани који живе у Аустралији новчаним прилозима – каже Драгана Кљајић. – Исељеници из Аустралије већ пету годину учествују у тој акцији, а овог пута се новчаним прилогом прикључила и локална самоуправа.

Додела пакетића за децу корисника Народне кухиње биће одржана у Дому Црвеног крста 25. децембра.

Како је на свечаности истакала руководилац општинског Одељења за друштвене делатности Нада Остојић Агбаба, 11 породица које имају инвалидне чланове у наредним данима могу очекивати једнократну помоћ од по 5.000 динара. Она ће им бити исплаћена преко шалтера поште.

 

извор: дневник.рс  // текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић, приватна архива