Отворен модеран кошаркашки терен у Сремским Карловцима

СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ: У присуству грађана и младих спортиста данас је у Дворској башти у Сремским Карловцима свечано отворен и предат на коришћење модеран кошаркашки терен.

Вредност уговорених радова на његовој реконструкцији износила је око пет милиона динара. Радове је суфинансирао Покрајински секретаријат за спорт и омладину суфин са један и по милион динара, а остатак локална самоуправа.

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез рекао је да су грађани Сремских Карловаца данас добили можда један од најлепших кошаркашких терена у Војводини, саопштила је покрајинска Влада.

„Развој спортске инфраструктуре један је од приоритета у Стратегији развоја спорта у АП Војводини. У 2017. години, Покрајински секретаријат за спорт и омладину је за санацију, адаптацију и опремање спортске инфраструктуре у Војводини издвојио 86 милиона динара за 20 отворених терена овог типа,“ рекао је Батез и додао да су и буџетом за 2018. годину опредељена средства за ову намену.

 

Председник Општине Сремски Карловци Ненад Миленковић изјавио је да су Сремски Карловци данас богатији за спортски терен изграђен по највишим стандардима Међународне кошаркашке федерације – ФИБЕ.

„Ово је прави пример како ће се и сви наредни капитални пројекти реализовати на територији наше општине, а то је по највишим стандардима, зато што наши суграђани то заслужују“, рекао је Миленковић и додао да се обнављањем кошаркашког терена шаље порука омладини да су кошарка и спорт веома важни, пре свега у њиховом социолошком развоју, јер подстичу тимски дух и заједништво у постизању резултата.

Кошаркашки терен у Дворској башти изграђен је још 60-тих година прошлог века са бетонском подлогом. Нови кошаркашки терен данас има челичне носаче табли, које су провидне и са зглобним обручима, што је направљено по највишим стандардима ФИБЕ. На оваквом терену могу се играти утакмице највишег ранга, наводи се у саопштењу.

 

извор: дневник.рс  // текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић