Отворен 15. ликовни салон

У организацији Културног центра „Карловачка уметничка радионица” у галерији на Тргу Бранка Радичевића 7 у Сремским Карловцима, прексиноћ је отворен Новогодишњи ликовни салон, својеврсна смотра једногодишњег стваралаштва и достигнућа на уметничкој сцени у Сремским Карловцима и шире.

Поставка јубиларног, 15. сремскокарловачког новогодишњег ликовног салона састоји се од дела различитих стилова, израза и техника 37 академских и уметника аматера из Сремских Карловаца и других места.

Отварајући Салон, председник карловачке општине Ненад Миленковић је изразио наду да ће Сремски Карловци, по угледу на Сентандреју, постати највећа колонија уметника у Србији.

„Сремски Карловци треба да иду тим путем и сигуран сам у то да ћемо уз подршку Покрајинске и Републичке владе, направити битан искорак у том погледу“, рекао је Миленковић, додајући да се нада да ће се помаци у том погледу осетити већ 2021. године, када ће Нови Сад са Сремским Карловцима носити титулу Европске престонице културе.

У име Покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Неојша Кузмановић је поздравио уметнике и посетиоце, истакавши да је задатак и привилегија институције коју представља да помаже такве програме по целој Војводини.

Жири јубиларног 15. салона одлучио је да награди 26 учесника. Георгије Попов Макара добитник је Гран прија Салона, а Ђорђе Коларовић специјалне награде за сликарство. Поставка ће моћи да се погледа до 8. фебруара.

извор: дневник.рс  // текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић