Општина издвојила 40 милиона динара за путеве у Карловцима

Одборници Скупштине општине Сремски Карловци на синоћној седници изабрали су Јагоду Агбабу за члана Општинског већа, пошто су претходно те дужности разрешили др Мирославу Половински Хорватовић, и усвојили низ одлука, чији текст се у већини случајева усклађује са законским прописима који су сада на снази, као и с новоусвојеним Статутом општине.

Скупштина је прихватила програм за одржавање објеката путне привреде за ову годину, за шта је обезбеђено 33,9 милиона динара. Од тог новца ће 22,5 милиона динара – при чему је 16 милиона Општина добила од Управе за капитална улагања АПВ за санацију комплекса улица у Жагеровој бари – бити уложено у одржавање саобраћајница. Близу 6,5 милиона динара резервисано је за набавку материјала и одржавње коловоза у зимском периоду, а 2,5 милиона предвиђено је за одржавање и унапређење саобраћајне, светлосне и семафорске сигнализације. За ванредне интервенције на путевима због хаварија или из других разлога, планирано је милион и по динара, док је за поправку некатегорисаних путева предвиђено 800.000.

Део новца за одржавање путева, у износу од пола милиона динара, потиче од новчаних казни за саобраћајне прекршаје, а 800.000 добијено је од Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај.

Усвојене су и одлуке о комуналним делатностима, о држању и заштити домаћих животиња, као и Одлука о обезбеђивању карантина за њихов  смештај. Прихваћене су и одлуке о превозу путника у друмском саобраћају у Карловцима и о такси превозу, извештај о раду Општинског штаба за ванредне ситуације за прошлу годину, те план за ову.

текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић