„Онлајн недеља” у Сремским Карловцима

До 20. марта у школама, библиотекама, невладиним организацијама и едукативним центрима широм Европе биће обележена „Онлајн недеља“. Други пут у нашој земљи, а први пут и у Сремским Каровцима, биће реализована та годишња европска дигитална кампања која охрабрује људе да користе нове технологије и интернет. У кампању су укључене Карловачка гимназија и Основна школа „23. октобар“, а акценат је стављен на подизање свести грађана о онлајн сервисима, безбедност на интернету, кодирање и ИКТ вештине.

По речима професора информатике у Карловачкој гимназији Горана Јовишића, циљ је да се укаже на корисне стране интернета, као и да се ради на безбедности, да се практично покаже како заштити профиле и друго. У оквиру кампање, у Карловачкој гимназији у току је семинар о безбедности деце на интернету под називом „Начини заштите младих од опасности и злостављања на интернету“.

За четвртак, 17. март, у 18 сати планирано је предавање „Увод у коришћење интернета и безбедност на интеренету“ намењено ђацима, родитељима и професорима. Биће одржано у Карловачкој гимназији, у коју ће дан раније доћи у посету и основци с учитељицом Весном Чолић, где ће од својих старијих другара чути нове информације о тој теми.

извор: дневник З. Мл.