Одржана конститутивна седница Скупштине општине Сремски Карловци

На конститутивној седници Скупштине општине Сремски Карловци која је одржана вечерас верификовани су мандати 25 одборника, за председника општине изабран је Ненад Миленковић из Српске напредне странке, а на његов предлог за заменика председника изабран је Владимир Хардомеља, такође из СНС-а.

Нови предсеник општине НЕНАД МИЛЕНКОВИЋ
Нови председник општине НЕНАД МИЛЕНКОВИЋ

У наставку седнице изабрани су нови председник Скупштине Радмила Букарица адвокат у пензији (СНС) као и заменик председника Александар Цвјетковић (ДСС), за секретара је изабрана Вера Стевановић Николић.

Председник Скупштине и заменик: РАДМИЛА БУКАРИЦА и АЛЕКСАНДАР ЦВЈЕТКОВИЋ
Председник Скупштине и заменик: РАДМИЛА БУКАРИЦА и АЛЕКСАНДАР ЦВЈЕТКОВИЋ

Градско веће у новом сазиву чиниће: Драгана Косановић, Љиљана Бјелобаба Гаић, Мина Минић, Богдан Савић, Весна Фекете и Мирослава Половински Хорватовић. Новина је то што су сви чланови већа задужени за конкретан ресор што до сада није био случај.

Седници је присуствовао 21 одборник од 25, пошто одборници испред групе грађана „Сложно за Карловце – Миленко Филиповић“ нису били пристуни, изузев проф. др. Славка Кеврешана који је као најстарији одборник водио  конститутивну седницу Скупштине на месту председавајућег.