Одржана „Карловачка берба грожђа 2016.“

У Сремским Карловцима је минулог викенда одржана традиционална манифестација „Карловачка берба грожђа 2016.“

Почела је у петак, свечаним дефилеом Витезова вина и винограда, а после тога манифестацију је и званично прогласио отвореном председник општине Сремски Карловци Ненад Миленковић заједно са председницом града Тивта Снежаном Матијевић. Председник Миленковић је затим градоначелници Тивта као знак братимљења уручио кључеве Сремских Карловаца. Након званичног отварања приређен је велики ватромет а програм се затим наставио наступом Гаравог Сокака и Квинтет Владимира Станковића.

Субота вече била је резервисана за групе  Драм ен Зез и Ван Гог који су својим наступом одушевили више хиљада људи на препуном градском тргу, док је недеља била дан за наступе фолклорних ансамбала и плесних група.

Преподнева су била резервисана за најмлађе посетиоце, са дечијим хоровима, аниматорима и мађионичарима.

Ове године године уведена је и једна новина, а то је друга, диџеј бина која се налазила у дворишту музеја и била је намењена за млађе посетиоце манифестације на којој су наступали познати новосадски диџејеви.

По слободној процени организатора, овогодишњи Грожђебал посетило је за сва три дана око 20.000 посетилаца и није било већег нарушавања јавног реда и мира.