Одржан „Стражиловски куп 2017.“

У недељу 15. октобра у организацији оријентиринг клуба ,,Стражилово“ одржана је оријентиринг трка у Сремским Карловцима, 13. коло лиге Србије. На трци у Сремским Карловцима у 12 мушких, 10 женских и 2 категорије ,,спорт за све“  узело је учешће 205 тркача из 16 клубова широм Србије.

Трку је подржао Спортски савез Сремски Карловци.

Карловачке улице и пролази, заједно са Дворском баштом, тог викенда су били изазов за све тркаче. Добро постављена стаза,  дело Александра Петровића, ставила је у дилему 205 тркача који су поред напора због стрмих улица морали добро да читају карту да не би погрешним сокаком завршили на погрешном месту и изгубили драгоцено време које злата вреди у свакој градској трци.

У 13 часова уследила је дечија трка за најмлађи узраст од 2 до 10 година, која је последњих година постала обавеза сваког организатора. На дечијој трци могло је да учествује свако дете које се у том тренутку задесило у кругу циља, па је тако са стартне линије дечије трке истрчало невероватних 48 деце. Свако дете је проглашено као победник уз пригодан поклон и диплому.

Најбржи тркачи Стражиловског купа у мушкој категорији су браћа Никола и Стефан Билић из београдског клуба ,,Победа“ док је трећепласиран Ђорђе Аризановић из оријентиринг клуба ,,Копаоник“. У женској најјачој категорији победу је однела Радмила Шуљагић, док су другопласирана и трећепласирана такмичарка Ивана Бабић и Тијана Зечевић, све три учеснице из београдског клуба ,,Победа“.

Стражиловчани као једна од најачих конкуренција нису учествовали у овој трци због фер-плеја, али и због обавеза у организацији саме трке, док су пионири, будућа окосница оријентиринг клуба ,,Стражилово“ узели учешће. У пионирској категорији Давид Хусаг осваја прво место, Мирјана Поповић друго место и Срђан Поповић осваја треће место.

Стражиловски куп ове године је организован на високом нивоу што доказује број учесника, чак 205. Од почетка године оволики број тркача није забележен ни на једној трци осим на Стражиловском купу 2017. Захваљујући труду директора трке Драгише Бауера и постављача стазе Александра Петровића трка је реализована на свеопште задовољство свих учесника. Оријентиринг клуб ,,Стражилово“ посебно се захваљује родитељима тркача пионира Стражилово који су својим учешћем допринели већој безбедности тркача на улицама Сремских Карловаца.

текст: Александар Петровић