Одржан „Олимпијски час“ у Сремским Карловцима

Данас је у Сремским Карловцима у ораганизацији Олимпијског комитета Србије одржан „Олимпијски час“, а учесници, ученици Основне школе „23. Октобар“ су имали прилику да се друже са десетобојцем и двоструким учесником Олимпијских игара Михаилом Дудашем, који је уједно и освајач бронзане медаље на Европском првенству 2015. у Амстердаму.

У оквиру манифестације десетобојац Михаил Дудаш је са школарцима поделио своје искуство са Олимпијских игара, о томе како се баш одлучио на десетобој и како је то бити  професионални спортиста.

Прилику и част да отвори ову манифестацију имао је као домаћин, председник Општине Сремски Карловци Ненад Миленковић.

– Драга децо заиста ми је јако драго што могу да вас поздравим поводом ове феноменалне акције Олимпијског комитета, надам се да ћете данас спознати колико је спорт битан сегмент у вашим животима, јер спорт чини да будете здрави, лепи, срећни и весели, а они који покажу спремност да се још мало више труде и вредно тренирају буду и успешни спортисти. Општина Сремски Карловци увек ће подржати овакав вид манифестација и прмоције здравог начина живота и спорта уопште.
Драго ми је што је са нама пре свега један велики човек а онда и сјајан и велики спортиста Михаил Дудаш који је показао са колико енергије приступа деци и младим људима и преноси им ту енергију и ја му се на томе неизмерно захваљујем.
Још једном хвала Олимпијском комитету Србије и увек ћете бити добродошли у Сремским Карловцима, рекао је Миленковић.