Од уштеда ЈКП „Белило” у Сремским Карловцима два милиона динара у општинском буџету

Од уштеда које је остварило ЈКП „Белило”, у буџет Општине Сремски Карловци слило се близу два милиона динара.

У првом месецу ново ру­ководство успело је да с јавном депонијом у Инђији договори снижење цене одлагања смећа 100.000 динара месечно и да смањи трошкове кошења 170.000 динара.

Све трошкове одржавања чистоће и зеленила плаћа општина.

„Локално комунално предузеће успело је да први пут у својој историји обезбеди услове пословања“, истакао је председник општине Ненад Миленковић.

„Очигледно је да је именовање новог менаџмента било добар потез. За месец је покошено 115.330 квадрата травнатих површина, а трошкови су упола мањи у односу на ранији период. Захваљујући добрим потезима руко­водства ЈКП „Белило”, у буџету ћемо уштедети новац за обнову и сређивање улица, дечјих игралишта и спортских терена.“


Уклоњена дивља депонија

Пре месец дана, одлуком новог директора, уклоњена је огромна дивља депонија, која је заузимала око 3.000 квадратних метара.

„Годинама је део Карловчана који није имао новца да плати одношење комуналног отпада на депонију у Инђији, тај отпад тракторима и камионима одвозио и бацао крај Дунава“, рекао је в. д. директора ЈКП „Белило” Лазар Павловић.

„Однето је чак 160 кубика различитог смећа, цигли, црепа, ормана, столица, ве-це шоља… Томе свакако није место у природи, а нарочито не поред Дунава у културно-историјском центру какав Сремски Карловци свакако јесу.“


У појединим квартовима Сремских Кар­ловаца који су месецима били у мраку, замењено је 168 сијалица, а у насељима која су била без расвете, постављено је и пет нових стубова уличне расвете.

Миленковић каже да су Карловци разуђена средина те је ради безбедности и сигурности пешака и осталих учесника у саобраћају важно да улице буду осветљене.

„Инсистирао сам да се томе посвети нарочита пажња да би се нашим грађанима, нашим комшијама, омогућио квалитет услуга какав заслужују“, истакао је Миленковић.

 

извор: дневник.рс  // текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић