Нови сајт Општине Сремски Карловци

Општина Сремски Карловци од недавно има свој нови веб портал на адреси sremskikarlovci.rs.

Нови портал намењен је грађанима Општине Сремски Карловци који ће уз мноштво података и информација моћи користити и електронске сервисе који омогућавају једноставније и брже коришћење услуга општинске администрације. Идеја је да се грађани свакодневно информишу о дешавањима у локалној заједници, о установама и организацијама, раду локалне администрације, дневно-политичким актуелностима, као и о актуелним пројектима општине.

У циљу унапређења комуникације са грађанима као и што бржег решавања проблема са којима се сусрећу пре свега у комуналном сектору, постоји секција „Пријавите комунални проблем“, где се после пријаве иста прослеђује комуналној инспекцији која у року од 24 часа одговара писмено на примедбу и приступа решавању конкретног проблема.

Такође грађани Карловаца сада имају могућност и да се лично обрате председнику општине у секцији „Пишите председнику“

Можда и најинтресантнија могућност новог сајта је „Наручите документа“ која грађанима пружа могућност да документа (извод из матичне књиге рођених, извод из матичне књиге венчаних, извод из матичне књиге умрлих, уверење из књиге држављања) поруче електронским путем без одласка у општину. Ова могућност је још у фази тестирања, с тим да је планирано да буде потпуно функционална у току месеца марта.