Новчана помоћ студентима из избегличких и расељеничких породица

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић уручио је 04. јуна 2018. године, у амфитеатру Ректората Универзитета у Новом Саду уговоре о додели једнократне помоћи за 100 најуспешнијих студената основних академских студија из избегличких и расељеничких породица на територији Војводине.

Помоћ студентима је обезбеђена преко програма Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима АП Војводине, и директор овог Фонда Душко Ћутило изјавио је да се, у протекле две године, буџет Фонда стално повећавао, што указује на позитиван однос Покрајинске владе према свим програмима подршке овом делу нашег становништва.

Студенте је поздравио и ректор Универзитета у Новом Саду Душан Николић, а присуствовали су покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић и представници републичких, покрајинских и градских органа.

Уговоре о новчаној помоћ у појединачном износу од 30.000,00 динара примили су најуспешнији студенти из Сремских Карловаца: Тарлаћ Марија, Обрановић Игор, Васић Теодор и Драгић Јована.