На Карловачкој пијаци се уводе новине

Од ове године на зеленој пијаци у Сремским Карловцима на снази је другачији распоред производа по тезгама. Намера надлежних у ЈКП „Белило”, које се стара о пијаци, била је да групише производе исте врсте на једном месту, па тако од јануара важе нова правила.

„Анализом рада пијаце крајем прошле године дошли смо до закључка да је неопходно и правилније расподелити продајна места међу закупцима – каже шеф Службе заједничких послова у „Белилу” Душко Милосављевић. – Стога смо на истеку 2017. спровели јавно надметање, водећи рачуна да право првенства закупа, односно резервације продајних места, имају пољопривредници и власници трговинских радњи. Циљ нам је био да смањимо и сузбијемо нелојалну конкуренцију коју представљају накупци. Лицитација је показала да нови систем издавања продајних места није смањио интересовање закупаца.“

Према Милосављевићевим речима, од 140 полутезги, јавним надметањем је закупљено 115. Од расположивих 45 полукорпи издате су 33, а од 20 продајних платоа одмах је издато 17. Приликом лицитације и сва четири киоска на пијаци су поново закупљена.

“ У поређењу с истим периодом лане, постигнут је бољи резултат када је реч о давању у закуп продајних места – каже Милосављевић. – До сада је од тога остварено 1.107.900 динара. Надамо се да ће до марта велики део упражњених места бити попуњен, а у потпуности до почетка сезоне раног воћа и поврћа. Сматрамо да смо на тај начин створили услове за побољшање квалитета услуга на пијаци у корист грађана, али и за повећање прихода предузећа.“

У „Белилу” ове године планирају да санирају дотрајале олуке, офарбају зарђале тезге, обележе продајна места и орежу стабла на пијаци.

 

извор: дневник.рс  // текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић