Мировић за РТС – препород Сремских Карловаца на видику

Ове године се обележава 170 година од Мајске скупштине, а Мировић истиче да су тада донете важне одлуке. Очекује да на обележавање јубилеја дође патријарх Иринеј, као и највиши представници Србије.

Наводи и да ће јубилеј бити повод за неке важне одлуке о Сремским Карловцима као што су обнављање посебног буџетског фонда и потпуна обнова у инфраструктурном смислу.

Најавио је свечану седницу Покрајинске владе и академију и захвалио је РТС-у што ће директно преносити обележавање јубилеја.

Председник владе АП Војводине истиче и да је припремљен мини серијал о најважнијим личностима из историје Војводине.

Реконструкција старог новосадског пута до Београда, на деоници од Сремских Карловаца до Банстола, је у току. Председник Владе АП Војводине Игор Мировић за РТС и поручује да је то важно за Сремске Карловце.

Очекује се да ће реконструкција пута Сремски Карловци – Банстол бити завршена у наредних пет месеци, а Игор Мировић је гостујући у Дневнику РТС-а рекао и да ће се следеће године радити додатних 4,5 километара кроз саме Сремске Карловце.

Додао је да се ради и на гребенском путу од Банстола до Иришког венца врхом Фрушке горе и да је прошле године обновљено три километра, ове године ће бити обновљено 13, а наредне године ће се наставити радови према западном крају Фрушке горе.

Поручује да је то важно за туризам, развој привреде и за све оно што Фрушка гора може да буде у будућности. Најављује и низ малих пројеката који значе, како је рекао, буђење Фрушке горе у правом смислу.

 

извор: ртс.рс  // фото: Ђорђе Радивојевић