Локал на Видиковцу добио закупца

Видиковац на Магарчевом брегу у Сремским Карловцима од јуче има нови садржај. Наиме, пет година од изградње, у локалу намењеном за угоститељску делатност на Видиковцу јуче је почео да ради кафе-бар „Куглоф“.

Власник новосадске „Атине“, некадашњи директор хотела „Парк“ Мило Ражнатовић, склопио је уговор с карловачком општином о закупу на три године. Како каже, за почетак ће то бити кафе-бар у којем ће се послуживати пиће, кафа, сладолед, а у плану је да од октобра почне и пружање гастрономских услуга. Намера му је да локал ради током целе године, а не само преко лета.

Председник карловачке општине Ненад Миленковић сматра да ће Видиковац сада бити много посећенији него када је само омогућавао панорамско разгледање Карловаца и околине.

“Дошли смо на идеју да, након адаптације и санације које су биле неопходне  због одређених грађевинских недостатака, оживимо Видиковац“, наглашава Миленковић, и додаје да се у првом реду мислило на ресторанску и кафе-услугу од које би корист имали и туристи, и учесници, и посетиоци манифестација које ће се ту одвијати.

Миленковић напомиње да ће у оквиру санације карловачких улица приступни пут Видиковцу бити насут туцаником. У наредном периоду, како каже, надлежни ће покушати да поставе звучне и визуелне  баријере због тога што тај пут води кроз гробље. Миленковић наглашава да то ће бити пут искључиво за доставу, а како се Видиковац буде развијао и јави потреба и да туристи долазе моторним возилима или у приликама као што су венчања, у том случају би и њима било омогућено да на исти начин дођу до те тачке с које се пружа најлепши поглед на место и околину.

извор: дневник.рс  // текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић