Конкурс за песничку манифестацију „СРЕМСКОКАРЛОВАЧКИ ПЕСНИЧКИ БРОДОВИ 2017“

Удружење грађана „СК-АРТ“ из Сремских Карловаца организује трећу по реду песничку манифестацију „Сремскокарловачки песнички бродови“, на Видиковцу, 8. јула. Конкурсом су, као и претходне године, предвиђене две категорије: у првој су песме инспирисане Сремским Карловцима, док је друга категорија посвећена вину.

На конкурсу могу да учествују песници широм света, а једини услов је да су песме на српском језику и да до сада нису објављене.
Песме се шаљу на електронску адресу: artsremskikarlovci@gmail.com најкасније до 8. јуна. 2017. године у поноћ, уз навођење пуног имена и презимена аутора, кратке биографије, адресе и контакт телефона. Пријем песама биће потврђен у року од 24 сата.

Жири у саставу: песник, Благоје Баковић, председник, Весна Фекете, чланица Општинског већа Сремских Карловаца задужена за културу и Бобан Џевердановић, председник удужења „СК-АРТ“ одабраће најбоље песме које ће бити објављене у збирци песама учесника Трећег међународног песничког конкурса

За песнике који нису из Сремских Карловаца организовано је упознавање са значајном културно-историјском баштином града домаћина песничке манифестације.
Наступи песника и свечано проглашење победника је на Видиковцу 8. Јула. 2017. године.

У обе категорије биће додељене по три награде.