Кинеска делегација у посети Сремским Карловцима

Министарство културе и информисања Републике Србије организује у мају ове године Конференцију земаља југоисточне Европе и Кине (16+1) чија је тема КУЛТУРНО НАСЛЕЂЕ.
С тим у вези тренутно су у Србији кинеска делегација из државне администрације за културно наслеђе, госпођа Јианг Пин, господин Данг Зхиганг и господин Зханг Yицхи, како би се ближе упознали са темама које ће бити заступљене на Конференцији у мају.
Они су данас у склопу своје посете Србији у пратњи госпође Асје Драча Мунтеан, помоћника министра културе за међународну сарадњу посетили и Сремске Карловце где су их угостили председник Општине Сремски Карловци Ненад Миленковић, директор Покрајинског завода за заштиту споменика Зоран Вапа и вд директор Карловачке гиманзије Милан Ђуричић.
Госте је поздравио председник Општине Сремски Карловци Ненад Миленковић,
– Поштована госпођо Драча Мунтеан, уважени гости-добар дан. 
У пријатељској Кини, земљи миленијумске традиције и мудрих људи био је обичај, можда је и данас, да се са обе стране главног улаза у кућу окаче исписане пословице.Не због декорације, него да подсете на мудрост предака.
Једна од пословица каже да : КАДА НАМ СЕ СРЕЋА НАСМЕШИ СРЕТНЕМО ПРИЈАТЕЉЕ.
Насмешила нам се срећа и данас, јер смо у прилици да Вас угостимо у малим али за српску и европску културу важним Сремским Карловцима.
Овде су отворене прве школе у којима су учили најмудрији Срби. Били смо увек корак испред других. Трудимо се да тако буде и данас. У Карловачкој гимназији учи се и кинески језик. Јер је важан у глобалној комуникацији и јер је језик пријатеља.
Захваљујући богатој прошлости Сремски Карловци су лидер туризма југосисточне Европе.
Све је више гостију из целог света, али ћемо са посебном радошћу дочекивати госте из Ваше земље.
Још једна пословица преписана са неког од улаза у кућу:
„СВИ СУ ЦВЕТОВИ БУДУЋНОСТИ У СЕМЕНУ САДАШЊОСТИ.
Посејали смо их данас да цветају у будућности.
Желим Вам пријатан боравак у Сремским Карловцима и да дуго уживате у сликама које ћете понети у оку и срцу.