Карловчани доминантни на првенству Србије у стрељаштву

На првенству Србије у серијској ваздушној пушци одржаном у Ваљеву 11. и 12. маја, карловачки стрелци још једном су показали да су у самом врху стрељачког спорта.

Наиме, 11. маја одржало се такмичење у пионирској категорији, где је најмлађа екипа на такмичењу, у саставу Јован Гавриловић (2005) са упуцаних 178 кругова, Павле Крнић (2007) са 180 кругова и Ђорђе Блажески (2007) са 171 кругом, поновила успех својих претходника од пре десет година, и попела се на највише постоље освојивши прво место на првенству Србије са сјајних 529 кругова. Најбоље пласирани екипни члан, Крнић Павле, завршио је на четвртом појединачном месту због недостатка мало спортске среће, уз исти резултат као трећепласирани 180 (91, 89) са истим бројем кругова у последњој серији стога је, према такмичарским правилима, за медаљу пресудио већи број погођених центара.

Другог дана такмичења, и сениори су осветлали образ стрељачке дружине „Стражилово“.

Добро позната екипа, у саставу Бабић Славко (366 кругова), Милошевић Никола  (364 круга) и Винер Дарко (373 круга), такође се пласирала на прво место екипно са недостижних 1103 круга. На победничко постоље ову екипу повукао је њихов најуспешнији стрелац у историји дружине, Винер Дарко са упуцаних 373 (91, 94, 94, 94)круга и освојеном златном медаљом у сениорској појединачној конкуренцији

Важно је поменути да је Винер, као прошлогодишњи шампион, ове године имао задатак да одбрани титулу, како је и обећао. Према његовим речима, меч је започео и завршио уз квар на пушци који се манифестовао приликом окидања, што га је донекле омело да понови прошлогодишњи резутат у броју кругова, али упорношћу и применом изузетног стрељачког искуства, успео је да се избори са овим пехом који је наишао у најгорем тренутку.

Овим изванредним, историјским успесима карловачког спорта и стрељачке дружине „Стражилово, на најлепши начин завршена је још једна сезона такмичења из ваздушног оружја, након које следи кратак предах и припреме за сезону ватреног оружја у септембру. Из „Стражилова“ најављују да би уз праву подршку и инвестицију у стандардно оружје, могли свој успех коначно да прошире и ван граница наше републике, што су освајањем највиших признања протеклог викенда и доказали.