„Карловачки дани вина и бермета“

У четвртак, 08. децембра у Великој сали Општине Сремски Карловци, одржан је други радни састанак в.д. директора Туристичке организације Сремски Карловци са Карловачким винарима и виноградарима. Састанку је присуствовало 11 произвођача вина.

Тема поменутог састанка била је успостављање новог винског фестивала, и одређивање датума и имена манифестације.

Сви присутни винари подржали су идеју организовања нове манифестације у част грожђа, вина и бермета у Сремским Карловцима. Сложили су се да је најприкладније име за нови фестивал „Карловачки дани вина и бермета“. Усвојен је предлог в.д. директора ТООСК-а Дејана Манојловића да се манифестација одржи током првомајских празника, када су нерадни дани и Сремске Карловце посете многобројни туристи и посетиоци. Изнети су неки од предлога програмског садржаја будуће манифестације, као што су новинарско оцењивање најбољег бермета и избор винске краљице.

Винари су изнели и подржали идеју да финансијски учествују у манифестацији кроз куповину сопствених излагачких штандова, који би били једнообразни и користили би се и убудуће на свим винским туристичко-промотивним манифестацијама. Такође су се сложили да се вино мора служити искључиво у стакленим чашама, те стога Туристичка организација треба да купи одређену количину стаклених чаша које ће продавати/издавати на фестивалу посетиоцима.


Туристичка организација Сремских Карловаца се обавезала да ће за наредни радни састанак припремити неколико предлога изгледа излагачког штанда, са евентуалним ценовним понудама. Такође, покушаће се, у складу са формирањем буџета за наредну годину, ближе одредити и буџет за организовање манифестације, а у складу са тим и концепт односно програм самог фестивала. Сви заједно даће свој допринос промоцији нове манифестације у наредном периоду.

Закључак састанка је да су сви присутни показали висок ниво мотивисаности и спремности на заједничку сарадњу, како међусобно тако и са Туристичком организацијом, у циљу да се туристичка понуда Сремских Карловаца на овај начин унапреди и обогати, а винарима пружи прилика за већу промоцију и продају.