Изложба вина Карловачки виноградари и винари и изложба слика Боје мојих снова

Музеј града Новог Сада већ традиционално оргaнизује изложбу вина под називом „Карловачки виноградари и винари“, у оквиру манифестације „Карловачка берба грожђа“, а под покровитељством Општине Сремски Карловци. На изложби ће бити представљена савремена вина која се производе у Сремским Карловцима, као и признања која су виноградари и винари добили за квалитет вина.

Изложбу ће отворити господин Ненад Миленковић, председник Општине Сремски Карловци.

У исто време биће отворена и изложба слика Жељка Рељића, под називом „Боје мојих снова“. Жељко Рељић је излагао слике у истом простору пре пет година. Долази нам у госте са новим радовима, али и са значајним поклоном за музејски фонд. Наиме, Рељић ће поклонити Музеју града Новог Сада вредан комад старог намештаја – отоман из карловачке породице Поповић-Смотра, који ће обогатити сталну музејску поставку.

Изложбу слика отвориће мр Данило Вуксановић.

Изложбе се отварају у четвртак, 7. септембра 2017. године, у 19 сати, у Завичајној збирци Сремских Карловаца, улица Патријарха Рајачића 16.

Посетиоци ће моћи да виде изложбе током трајања манифестације, од 7. до 10. септембра. Радно време Завичајне збирке биће продужено, од 9 до 19.00 часова.