Изложба: Карловачки винари и виноградари

Вечерас је у Завичајној збирци Сремских Карловаца свечано отворена изложба вина под називом „Карловачки виноградари и винари“ коју већ традиционално у оквиру манифестације „Карловачка берба грожђа“ организује Музеј Града Новог Сада.

Изложбу је свечано отворио председник општине Сремски Карловци Ненад Миленковић.

Хвала Музеју Града Новог Сада који брине о културно-историјском наслеђу Сремских Карловаца и који нас сваке године опомиње да и ми сами као карловчани морамо да бринемо о свом наслеђу, а оно што је суштински повод данашњег окупљања јесу винари и виноградари. Да није било вина, да није било виноградара не би било ни Карловаца, наши преци су нам оставили у аманет да негујемо и одржавамо оно што би требало да буде будућност наше деце. Ја се радујем томе и сигуран сам да ће мо као локална самоуправа учинити све да виноградари и винари имају много боље услове за рад и развој – рекао је Миленковић и свечано прогласио изложбу отвореном.


Изложби су поред председника општине, присуствовали заменик председника општине Владимир Хардомеља, начелница општинске управе Мирјана Шолаја, председник Скупштине општине Радмила Букарица, бројни винари, као и грађани Сремских Карловаца.

Посетиоци ће моћи да виде изложбу током трајања манифестације, од 22. до 25. септембра. Радно време Завичајне збирке биће продужено, од 9 до 19.00 часова.