Интернационални волонтерски камп „ФЕСТИВАЛ СТАРИХ РИМЉАНА”

Покрет горана Војводине организује међународни волонтерски камп „Фестивал Старих Римљана“ који се одржава од 07. до 19. семптембра  у „Еколошком центру Радуловачки“ у Сремским Карловцима, уз подршку Младих Истраживача Србије и Општине Сремски Карловци. Камп окупља 15 волонтера (из Немачке, Русије, Белгије, Шпаније, Грчке, Турске и Србије) са заједничким циљем да допринесу развоју Сремских Карловаца организујући едукативно-забавне радионице за децу и младе.

Током првих радних дана учесници су се упознали са основним елементима културе римске цивилизације, и историјским детаљима из периода њихове доминације на овим просторима, те са њиховим свакодневнм животом (начину облачења, исхране, провођење слободног времена)  како би након тога заједничким радом осмислили и направили ручно прављену гардеробу, игре, макете, грнчарију те друге материјале који су им неопходни за забавно-едукативне радионице за програм „Римско Двориште“ који ће се одиграти у „Еколошком центру Радуловачки“ (Митрополита Стратимировића 5, Сремски Карловци) 16-17.09. од 15 до 19 часова и на тај начин забавити, анимирати и едуковати децу и младе из Сремских Карловаца, на тему Римског царства.

И ове године је Министарство омладине и спорта Републике Србије кроз програм Млади су закон обезбедило средства за (су)финансирање  40 волонтерских кампова у Републици Србији , овај волонтерски камп један је од њих.