Грожђебал у Карловцима од 5. до 8. септембра

„Карловачка берба грожђа“ ове године биће одржана од 5. до 8. септембра, судећи према конкурсу који је расписан ради организације манифестације.

Програм би требало, према конкурсној документацији, да почне у четвртак, концертом хора у Карловачкој гимназији, што је и до сада  била пракса, а част да тиме најави манфистацију последњу деценију припадала је хору Епархије сремске „Свети Николај”.

И ове године се предвиђа програм на три бине. На централној у петак би требало да наступе четири културно-уметничка друштва, поп бенд, како се наводи, „који постоји минимум 10 година и  има најмање осам  чланова и два издата албума”, те  реномирани рок бенд, „од минимум пет чланова са стажом од 40 година и 20 издатих албума”. На бини намењеној публици која воли популарне светске хитове у избору ди-yејева, биће програм у трајању од четири сата. На трећој, такозваној тамбурашкој бини предвиђено је да два оркестра забављају публику.

Преподнева последња два дана предвиђена су за дечји програм. Субота увече резервисана је најпре за наступе фолклорашких  скупина, а потом  певаче поп или народне музике, да би од 22 на ред дошао, „певач народне музике, чија соло каријера траје 30 година”. Програм ће се одвијати и на преосталим двема бинама.

За суботу и недељу увече предвиђају се позоришне представе у Карловачкој гимназији. У завршници грожђебала, у недељу осим плесних клубова и полазника неке музичке школе, певаће рок група са стажом од 45 година.

Ко ће бити учесници програма може се знати већ 15. јула када је рок за достављање понуда.

извор: дневник.рс  // текст: Зорица Милосављевић  // фото: Ђорђе Радивојевић