„Године које се памте“

Синоћ је у Свечаној сали Магистрата одржана свечаност под називом „Године које се памте“ у спомен на Светог Саву, просветитеља и првог српског архиепископа, на творце Српске Војводине из 1848. године, на учеснике Велике народне скупштине који су 1918. одлучили да се Војводина присаједини Србији, као и у част Великог европског мира, потписаног у Карловцима 26. јануара 1699. године.

Свечаности су присуствовали председник Општине Сремски Карловци Ненад Миленковић, покрајински сексретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић, Генерални конзул Црне Горе у Србији Драган Канкараш, директор Карловачке гимназије Радован Ковачевић као и велики број грађана.

После интонирања химне Србије коју су отпевали чланови хора Свети Арсеније Сремац, присутне је у својству домаћина поздравио председник Општине Сремски Карловци Ненад Миленковић.

У наставку програма рецитацију је извела ученица ОШ „23. октобар“ Теодора Јовановић, а главни догађај вечери је била монодрама „МИЛУНКА САВИЋ“ у извођењу Весне Станковић, глумице Југословенског драмског позоришта из Београда.