Додељене награде за лепе куће и баште

Победницима прошлогодишње, 20. акције “Сачувајмо лепе куће и баште”, коју организује Друштво за неговање традиција и развој Сремских Карловаца под покровитељством локалне самоуправе и у сарадњи са Покретом горана Војводине, уручене су награде у Еколошком центру “Радуловалчки” у Сремским Карловцима.

Добитници награда у категорији савремених башти су Жељко Дмитровић и Божана Варадинац. За сачуван амбијент старе куће и баште признања су добили Теодор Филиповић и Мирјана и Димитрије Пиха, док је за лепо уређену јавну површину награђена Боса Кадић, а за најлепши балкон награда је отишла у руке Весни Лукић. Посебно су похваљени и пригодни поклони уручени Весни Марковић  запосленој у Епархији сремској и раднику Карловачке гимназије Николи Пралици за труд у одржавању цвећа и зеленила те две установе.

Током свечане доделе награда одржана је и видео презентација награђених башти уз стручни коментар инжењера хортикултуре и председнице оцењивачке комисије Јасне Атанацковић. Похваливши труд, залагање и љубав награђених коју исказују приликом уређења и одржавања својих вртова, она је нагласила да је давнашња жеља  Друштва за неговање традиција и развој Сремских Карловаца да такве баште постану део туристичке понуде места.

извор: дневник.рс  // текст: Зорица Милосављевић