Четворо карловчана на Балканском шампионату у каратеу

У Дубровнику је од 11. и 12. децембра одржан Балкански шампионат у каратеу за узрасте кадета, јуниора и млађих сениора.

Првог такмичарског дана наступили су каташи Лана Јовановић (кадеткиње) и Давид Калацун (кадети). Лана је у првом колу победила такмичарку из Македоније са 4 : 1, да би се у другом колу састала са домаћом такмичарком од које је изгубила са 2 : 3 и тако завршила учешће. Давид Калацун је у првом колу био бољи од репрезентативца Босне и Херцеговине са 5 : 0, 2. коло је прошао савладавши такмичара из Румуније са 4 : 1, да би у 1/4 изгубио од Словенца и завршио учешће на такмичењу.

Другог дана на борилишта су изашли Михајло Поповић (кадети -52) и Александар Тинтор (млађи сениори -75кг). Михајло у је 1. колу славио са 2 : 1 у мечу са такмичарем Словеније да би у наредном колу изгубио од такмичара из Босне и Херцеговине и завршио са учешћем на првенству. Александар Тинтор је у веома јакој категорији млађих сениора до 75кг успео да потврди високу такмичарску класу. У 1. колу Аца је победио Димитровски Милана (БЈРМ) са 5 : 0, у 2. колу је са 2 : 0 победио такмичара који је наступао за селекцију јужне српске покрајине Косово и Метохија, у 1/4 финалу са 3 : 1 победио је освајача сребра са првенства Европе Бркић Веселка (БиХ), у полуфиналу Александар је претрпео пораз којем су „кумовале“ и судијске одлуке од такмичара Исмаила Азиза (БЈРМ) са 0 : 3. У мечу за бронзу Тинтор је са убедљивих 5 : 1 победио одличног турског репрезентативца Ујгур Сабир Ахмета и тако успео да се домогне одличног 3. места и бронзане медаље.

Последњег такмичарског дана на програму су били екипни мечеви. У кадетској селекцији Србије нашао се и члан клуба Михајло Поповић, који је са својим репрезентативним друговима освојио златну медаљу. Екипа млађих сениора (такмичари до 21 године), за коју је наступио Александар Тинтор освојила је бронзану медаљу.