Безбедност ђака у саобраћају

Као и сваке године у овом периоду, приоритет  Савета за безбедност саобраћаја Општине Сремски Карловци је безбедност ученика на почетку школске године, као и подизање саобраћајне културе младих, реализацијом различитих превентивних и образовних пројеката.

Највише времена и пажње биће посвећено безбедности најмлађих, па је од 1. септембра појачана контрола саобраћај у близини Основне школе „23. октобар“, пре свега, у стриктном поштовању брзине кретања на саобраћајницама и примени саобраћајних прописа који регулишу превоз деце у моторним возилима.

„У оквиру активности предвиђених за почетак нове школске године, припадници сремскокарловачке полиције, општинског Савета за безбедност саобраћаја и Црвеног крста организовали су најмлађим основцима предавање о првилима безбедног учествовања у саобраћају“.

Први сусрет са ђацима првацима био је 12. септембра у Основној школи „23. октобар“, када је приказан едукативни филм “Пажљивко“ о правилима у саобраћају на начин примерен дечијем узрасту. Као и претходних година, Општина Сремски Карловци обезбедила је безбедносне комплете који садрже флуоросцентни прслук и три тракице, Агенција за безбедност саобраћаја је донирала књиге „Пажљивкова правила“ а Црвени крст је обезбедио брошурицу са распоредом часова и послужење после предавања и шетње кроз Сремске Карловце.