„Безбедна и спретна вожња“

Дана 29.09.2018. године Савет за безбедност саобраћаја Општине Сремски Карловци у сарадњи са Бициклистичким клубом „Стражилово“, Покретом горана Војводине, Црвеним крстом, ОШ „23. октобар“ и припадницима саобраћајне полиције, успешно је реализовао такмичење за ученике VII и VIII основне школе под називом „Безбедна и спретна вожња“.

Циљ акције је био да се сви такмичари упознају са основним правилима за безбедно учествовање у саобраћају бициклом, после чега је одржано такмичење у савлађивању различитих препрека кроз полигон као и тестирање знања о познавању основних правила безбедног учествовања бициклом у саобраћају.

Полигон је успешно савладало двадесетак такмичара а најбоље међу њима су сачекале вредне награде тако да је за прво место додељен је бицикл, за друго брзиномер за бицикло и за треће место заштитна кацига.  Све време такмичења безбедност такмичара је била на првом месту па се строго водило рачуна да препреке буду прилагођене њиховом узрасту, а за безбедност у случају повреда бринули су се волонтери Црвеног крста.