„Белило” спремно за зимске изазове

Снег који је у ноћи између недеље и понедељка пао у Сремским Карловцима био је први тест у овогодишњем делу зимске сезоне за Зимску службу тамошњег Јавног комуналног предузећа „Белило”, али с обзиром на то да је био влажан и при додиру с тлом се одмах и топио, надлежни кажу да нису морали да интервенишу.

– Радници су били у приправности, али није било потребе да излазе на улице и примењују било шта од метода за чишћење снега јер је био такав да се није задржавао на коловозима – каже шеф Зимске службе „Белила” Мирко Шарић. – Имамо довољно соли за почетак сезоне – 26 тона, а планирамо, у зависности од развоја временске ситуације, да прибавимо укупно сто тона.

Шарић каже да ће се „Белило” у коштац са зимским недаћама хватати с механизацијом коју поседује одраније и по истом, устаљеном систему, а то значи да ће се прво чистити улице првог и другог приоритета, а потом и остале.

– У прву групу приоритета спадају улице којима се одвија аутобуски саобраћај, затим Прерадовићева, Браће Анђелић, као и све прикључне улице, те пут за „Нафтахем” – напомиње Шарић, и додаје да другу групу чине све стрме улице. – По досадашњој дугогодишњој пракси, на одре­ђеним успонима у Карловцима оставићемо по врећу соли да је грађани, уколико се укаже потреба, искористе за посипање. То ћемо урадити већ данас.

Извесну количину соли у наменским пластичним посудама радници „Белила” остављају код пијаце, Богословије „Свети Арсеније” и амбуланте.

 

извор: дневник.рс  // текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић