„Белило” почело да наплаћује паркирање у Сремским Карловцима

Јавно комунално предузеће „Белило” почело је 18. маја да наплаћује паркирање у Сремским Карловцима на основу скупштинске одлуке којом му је поверен тај посао. За разлику од новосадског „Паркинг-сервиса”, „Белило” ће наплаћивати паркирање сваког дана, без изузетка, од 8 до 20 сати.

Како сазнајемо од шефа Паркинг-службе у „Белилу” Душка Милосављевића, уведени су нови бројеви за плаћање путем СМС порука – 8831 за путничке аутомобиле (зона 1) и 8832 за аутобусе и теретна возила (зона 1 БУС).

„Возачи путничких аутомобила могу паркирати возила на свим обележеним паркинг-местима у Сремским Карловцима, укључујући и велико паркиралиште прекопута железничке станице“, каже Милосављевић. „Сат се наплаћује 45 динара СМС-ом на број 8831.

Аутобуси и теретна возила могу да се паркирају искључиво на том великом паркингу и за њих сат кошта 100 динара, а возачи  СМС поруку треба да пошаљу на број 8832. Постоји и трећи број – 8833 за плаћање дневне карте, који ће важити на великом паркингу само у време манифестација, када ће бити постављане табле с информацијама о томе. Дневно паркирање коштаће 200 динара“.

Осим СМС-ом, паркирање се може платити и уз помоћ паркинг-карте. Грађани и туристи ће их моћи куповати у киосцима и од контролора. Киосци који их буду продавали имаће јасну ознаку о томе, а возачи паркинг-карте морају да држе на видном месту у аутомобилу.

„Грађани ће моћи да набаве и повлашћене станарске паркинг-карте у „Белилу”, напомиње Милосављевић. „Цена те карте је 200 динара за месец и она се може купити на годину дана“.

Додатне информације могу се добити на бројеве 685-3088 и 064/824-90-32. До ове године, наплату паркинга обављало је на основу уговора с карловачком општином ЈКП „Паркинг-сервис” из Новог Сада.

 

Извор: Дневник (З. Милосављевић / Фотографија: Ђорђе Радивојевић