Бадње вече

Председник општине и владика Василије честитали Божић суграђанима.

По дугогодишњој традицији у центру Карловаца на Бадње вече, након вечерњег богослужења у Саборној цркви, запаљен је бадњак и одржан кратак музички програм поред чесме „Четири лава“.

Епископ сремски Василије и председник општине Ненад Миленковић обратили су се том приликом великом броју окупљених суграђана и гостију традиционалним хришћанским поздравом „Мир Божји – Христос се роди!“  честитајући им празник.

– Претходна, 2018. година је била година у којој смо обележили 170 година од Велике Мајске Скупштине и година у којој се обележило и 800 година од аутокефалности Српске православне цркве.

Жеља ми је да се у овом Светом месту у овој новој години још више саборимо и окупљамо не само поводом великих верских и Државних празника, него да то буде много чешћа пракса и да са овог места шаљемо поруку мира, љубави свеопштег просперитета.

Да се са много више љубави опходимо и према члановима наших породица, али и према својим пријатељима и својим комшијама. Желим Вам пре свега здравља али и личног и сваког другог успеха и препорода.

Срећно Бадње вече и Мир Божији Христос се Роди! – завршио је Миленовић.

Posted by Sremski Karlovci INFO on Недеља, 06. јануар 2019.

Осврћући се на празник  Христовог рођења,  владика Василије је нагласио да и „ми треба  мало да  застанемо и покушамо да отворимо срца наша као што је и Витлејем отворио  двери да прими Христа и пројави га у  овом свету“.

– Тако и ми треба да примимо Христа у своја срца, да Божић и божји дани и ово лето господње буде нам благословено , честито, свето и онако као што Христос жели  – да љубав цвета у душама нашим, домовима, међу децом , коју треба да сачувамо у временима у којима живимо –поручио је владика Василије. – Велика су искушења у читавом свету и морали бисмо као хришћани да се више потрудимо кроз молитву и тиховање.  Нека  нам  ово лето господње буде  благословено, сретно , мирно и спокојно, а то зависи много од нас. Ако смо упамтили  речи „Слава Богу на висини, а на земљи мир, међу људима добра воља“, да тај свети мир који нам  Бог даје, задржимо у душама, али и поделимо  са својим ближњима, онда ће бити тог мира.

текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић