„Baby exit“ 27. и 28. маја

Популарни „Baby exit“ биће померен за викенд  27. и 28. маја, саопштили су организатори. Иначе овогодишња тема фестивала је „Србија по мери младих“, а очекује се око 3.000 извођача.

Baby Exit (Фестивал Оптимизма) је највећи породични фестивал у региону. Већ традиционално у мају окупља приближно 40.000 посетилаца и око 3000 извођача на Петроварадинској тврђави.

Овогодишњи задатак Baby Exit-a, као и претходних година је да најважније теме попут културе, екологије, образовања и друштвене одговорности прикаже деци на разумљив и креативан начин. Зато је највећи фестивал за децу и породицу у Источној Европи у знаку „Србије по мери младих“.

Многобројни партнери као што су AIESEC, факултети, новосадске школе и клубови, помоћи ће одржавању те манифестације.

„Наиме Baby Exit ће ове године почети да буде радионица, на којој ће родитељи заједно са децом уз помоћ медија, институција покушати да Србију што више приближе младом човеку“, каже Ђорђе Мојић, директор фестивала.

Поводом Светског дана породице, на фестивалу ће се током два дана промовисати помало заборављене вредности. Из организације AIESEC најављују неколико занимљивих радионица за децу из екологије, предузетништва и мултукултуралности.

„У суштини ми смо позвани као партнер тако да смо дали допринос у неколико сегмената организацији Baby Exit-a како у маркетингу тако и у привлачењу младих људи и креирамо неке своје пројекте на којима желимо да подигнемо свест деце“, каже Тајана Полимац, потпредседница за екстерне односе у организацији AIESEC.

Извор: РТВ