Амбијентална целина без саобраћаја

Текст: Зорица Милосављевић  / Фотографија: Ђорђе Радивојевић

Затварањем главног градског трга за саобраћај пре више од деценију, идеја о пешачкој зони у централном језгру Сремских Карловаца није до краја реализована, тако да се сада интезивно разматра о проширењу подручја који би био доступан само пешацима. Општински челници виде Улицу патријарха Рајачића и Трг патријарха Бранковића као простор на ком би пешачка зона могла бити проширена.

– Улица патријарха Рајачића једна је од најлепших барокних улица у Сремским Карловцима и сама та чињеница довољно је квалифијује за такву идеју – каже председник општине Ненад Миленковић. – Додатан разлог је и то што се у њој налазе палата Илион, галерија Милана Кечића и друге зграде које јесу и туристички интресантне, и на крају, то је путања ходочашћа ка манастиру Ваведења Пресвете Богородице. С друге стране, будући да се због реконструкције пруге Београд – Будимпешта планира изградња пешачке комуникације према Дунаву на месту некадашњег Савезног центра за механизацију и укидање садашње раскрснице са семафором, што значи да моторна возила неће у центар улазити на том месту него на следећој раскрсници, сматрамо да би било логично и Трг патријарха Бранковића претворити у пешачку зону. Сасвим би било природно да пешачка зона почне одатле.

Таква идеја намеће питање и обавезу другачије регулације саобраћаја у Карловцима, што је основ за њену реализацију. Истовремено се сагледавају услови и могућности за реконструкцију Улице браће Анђелић, која би требало да преузме терет моторног саобраћаја у случају да он буде измештен из Улице патријарха Рајачића и са Трга патријарха Бранковића.

– Уједно се разматра могућност да та улица буде оспособљена и за аутобуски саобраћај – каже Миленковић. – На тај начин бисмо заштитили Карловачку гимназију и остале зграде у центру од урушавања која узрокују проласци аутобуса и тешких камиона. Тако бисмо добили амбијенталну целину, која је заиста ретка не само у Србији него и у југоисточном делу Европе. На крају, то би могло да нам послужи као основ за фазно планирање партерног уређења центра. Не треба заборавити да се приближавамо 2021. години, када ће Нови Сад носити титулу европске престонице културе, а одређен део програма биће организван тим поводом и у Сремским Карловцима. Надам се да ће због тога Карловци добити потпуно изглед.

Да би Улица браће Анђелић била оспособљена за саобраћај о каквом говори председник Миленковић, неопходна јој је реконструкција – изградња два потпорна зида, замена дотрајалих канализационих и водоводних цеви, каблирање, односно уклањање бандера и провлачење електричних каблова кроз земљу. Треба да има две саобраћајне траке и тротоаре с обе стране коловоза. Свему томе претходи израда пројектно -техничке документације, за шта је потребно прво добити сагласност и услове од јавних предузећа, као што су Електровојводина и Србијагас.